Izberite karierno pot, ki vam je pisana na kožo.

Ko se mladi vpisujemo na študij imamo pogosto slabo izdelano predstavo o naši nadaljnji poklicni karieri. Tudi po končanem izobraževanju se pri izbiri delovnega mesta zaradi pomanjkanja konkretnih delovnih izkušenj opiramo predvsem na predstave, ki jih ustvarijo starši, vzorniki in različni mediji (npr. serije, filmi, knjige). Ker so informacije, ki jih prejmemo okrnjene in karikirane, so posledično tudi naše predstave pogosto popačene in idealistične. Povrhu tega že sama izbira študija temelji na napačnih razlogih. Vsak pozna prijatelja, ki mu je povedal, da se je npr. za študij primerjalne književnosti odločil, ker rad bere knjige. Ali pa študira zgodovino, ker mu je bil ta predmet všeč že v srednji šoli. Povrhu tega pa zaradi pomanjkanja dejanskih izkušenj mladi nimamo prave predstave o tem, kakšne potenciale sploh imamo in kakšno delo nas najbolj motivira. Brez odgovora na vprašanje, kaj želite s pridobljenim znanjem početi in doseči kasneje na svoji karierni poti tvegate, da boste po končanem študiju razočarani, nezadovoljni in nemotivirani.

Eden izmed načinov, da že danes zavarujete svojo poklicno prihodnost, je odločitev za karierno svetovanje. Na Profiles International Slovenia, vam pomagajo pri prepoznavanju vaših potencialov in morebitnih izzivov z uporabo vrhunskih orodij, ki so nastala na podlagi večletnih globalnih raziskav. S pomočjo enega samega testa tako dobimo sliko osebnosti, ki temelji na treh ključnih stebrih: miselne sposobnosti, osebnostne lastnosti in poklicni interesi. Prav ta tri področja so bila z raziskavami prepoznana kot odločilna pri ugotavljanju potenciala za uspeh na določeni poklicni poti. Z vsakim kandidatom pa izvedejo tudi svetovalni razgovor z interpretacijo rezultatov.

Orodja Profiles International podpira vrhunska tehnologija. Sami testi se rešujejo »on-line«, rezultati pa so sistemsko obdelani takoj po izvedbi testiranja. Dobljene rezultate nato analizirajo strokovnjaki za razvoj človeških virov, ki na podlagi integracije ocen na posameznih lestvicah in z informacijami pridobljenimi preko razgovora izdelajo celovito oceno posameznikovega poklicnega profila.

S testiranjem oseba dobi informacijo o tipu in značilnostih delovnega mesta ter organizacije, ki ji glede na profil najbolj ustrezajo. Priporočila pa vedno izhajajo iz kandidatovih interesov, saj je prav slednje glavno gonilo, ki bo kandidata vodilo na poti strokovnega in osebnega razvoja. Profiles International sledijo načelu, da njihova vloga ni razvrščanje oseb v predalčke, pač pa jim ponujajo pomoč in podporo pri uresničevanju njihovih lastnih ciljev.

Prav gotovo obstaja široka paleta kariernih poti, za katere se lahko odločite in ste pri tem dobri in uspešni. Gotovo pa za vas obstajajo izbrana delovna mesta za katera imate potencial, da postanete vrhunski. 

Medij:
Revija Študent

Celotni članek

Kdo nam zaupa

Profiles International Slovenija | Telefon: 080 22 29| Pišite nam

KADROVSKE STORITVE d.o.o.  Beloruska ulica 7, 2000 Maribor

 

Politiko zasebnosti lahko najdete tukaj