Zakaj izbrati ProfilesIntSlovenia

  • Prenašamo globalno znanje v lokalno prakso
  • Svojim strankam nudimo podporo v vseh fazah kariernega razvoja zaposlenih
  • Ponujamo strokovne rešitve, ki pripomorejo k izbiri pravega kandidata za pravo delovno mesto
Why Profiles

Postanite poslovni partner ProfilesIntSlovenia

Povečajte vaš doseg,

v partnerski mreži 122 držav

Ponudite celovite globalne rešitve

s diagnostičnimi orodji prevedenimi v več kot 30 jezikov

Uporabite najboljša diagnostična orodja,

ki so bila priznana iz strani 45.000 strank po vsem svetu

Izkoristite globalno podporo,

v 900 pisarnah po celem svetu

Linkedin koristna vstopnica v poslovni svet

 »Pomembno je, da si zgradiš blagovno znamko. Hkrati je to orodje, ki zagotavlja nekakšno varnost, saj danes na trgu dela ni več nič večno.«

Dva meseca po tem, ko je na Linkedinu uspešno zapolnila svoj profil, je kontaktirala podjetje, ki jo je pozneje zaposlilo. Lara Delić družbena omrežja uporablja službeno in zasebno. Prva zaposlitev 26-letne Mariborčanke Lare Delić zveni skorajda popolna. Devet mesecev je mlada psihologinja zaposlena kot odgovorna za človeške vire in projektna menedžerka v Profiles International Slovenia. Ukvarja se s področjem, ki si ga je začrtala, ko je začela iskati službo – zagotovila si jo je brez razpisa, pomagal ji je Linkedin.

To družbeno omrežje je začela uporabljati med študijem, pred približno štirimi leti. »V njem sem videla vstopnico v poslovni svet. Zdelo se mi je pomembno, da začnem nekje graditi svoj karierni portfelj,« je spregovorila, zakaj si je ustvarila profil. Urejala ga je dva tedna, natančno in premišljeno, sočasno s klasičnim življenjepisom. »Linkedin ima drugačen namen kot Facebook. Je poslovno družbeno omrežje, ki omogoča predstavitev na učinkovit način. Uporabljam ga tudi službeno, le nekaj klikov je potrebnih do baze potencialnih kandidatov, talentov. Vse dobiš na enem mestu,« je opisala njegove prednosti.

Kaj pa slabosti? »Všeč mi je, da lahko uporabniki potrdijo veščine drugih in jim tako utrjujejo kompetenco. Vendar pa se je to orodje izrodilo v izmenjavo uslug. Zgodilo se mi je, da so veščine na mojem profilu potrjevali tisti, s katerimi nisem nikoli sodelovala. In to me moti, saj zbija kredibilnost. Velja namreč nenapisano pravilo: če te nekdo potrdi, potem daj tudi ti njega, a jaz tega ne delam, ne zdi se mi korektno. Če pa se kdo izkaže, ga rada pohvalim in mu podelim priznanje ne glede na to, ali ga je tudi on meni,« je dejala.

Graditev blagovne znamke

Dva meseca po tem, ko je na Linkedinu uspešno zapolnila svoj profil, je kontaktirala Profiles International Slovenia, podjetje, ki jo je pozneje zaposlilo. Izkusila pa je tudi drugi vidik: povpraševanje delodajalcev – oni so bili tisti, ki so navezali stik. Odzvala se je vabilu na razgovor, na koncu pa izbrala boljšo ponudbo.

»Do Profiles International Slovenia sem prvič prišla prek Linkedina med študijem, sodelovali smo pri projektih. Tudi ko sem pozneje drugje nabirala delovne izkušnje, smo ostali v stiku. Po diplomi sem iskala prvo zaposlitev in jih spet poiskala na Linkedinu. Zanimalo me je, ali poznajo koga, ki išče psihologa v kadrovski službi. Pa so me kar sami povabili na razgovor,« se je spominjala. Opravila je psihološko testiranje, dva razgovora in dobila službo.

Družbeno omrežje, ki ji je pomagalo do prve zaposlitve, zasebno še uporablja. »Pomembno je, da si zgradiš blagovno znamko. Pa tudi ugled podjetja tako dvigujem. Hkrati je to orodje, ki mi zagotavlja nekakšno varnost, saj danes na trgu dela ni več nič večno,« je poudarila. Zelo intenzivno ga uporablja pri svojih delovnih nalogah.

Pred sestankom s stranko pokuka v njen profil, na podlagi informacij se pripravi na pogovor. »Linkedin je zelo koristen v selekcijskih postopkih. Uporabnikom družbenih omrežij polagam na srce, naj premislijo, kaj objavijo, zaklepajo objave in izbirajo občinstvo. Njihovo prisotnost na teh spletnih stičiščih dobro preverimo,« je dejala Lara Delić. Sogovornica opaža, da mladi ne vedo natančno, kaj bi počeli z Linkedinom. »Bila sem na predstavitvah o tem družbenem omrežju in bila kar razočarana, saj so na vseh podajali le osnove. Svežim uporabnikom zato svetujem prebiranje tujih člankov, naj si vzamejo čas in raziskujejo možnosti. Linkedin ni tako strogo formalen kot prošnja, ki jo pošlje kandidat po elektronski ali navadni pošti, pristop je pristnejši,« je povedala.

Pokazala, da ceni samo sebe

Kaj sporoča mladim, ki iščejo priložnosti na neizprosnem trgu dela? »Pogosto slišim, da smo pri iskanju službe prestrašeni, obkrožajo nas slabe informacije o brezposelnosti, nizkih plačah… Vendar obstajajo tudi dobre delovne razmere za tiste, ki se trudijo, si želijo in si upajo. Ne smemo se zanašati na zavod za zaposlovanje in zaposlitvene portale, pomembna je samoiniciativnost,« je opozorila in razkrila, kako se je po končanem študiju lotila iskanja zaposlitve.

»Kontaktirala sem tiste, s katerimi sem bila v stiku v preteklosti, in jih spraševala, ali imajo službo zame, ali morda poznajo koga, ki potrebuje psihologa. Vedela sem, kaj hočem delati, nisem bila pripravljena sprejeti vsega. Zdi se mi pomembno, da potencialnemu delodajalcu pokažemo, da cenimo sami sebe,« je povedala sogovornica, ki ne skriva, da ji je kariera zelo pomembna. Vsako jutro gre z zadovoljstvom v službo. Čeprav ne spodbuja dela konec tedna in podpira uravnoteženo zasebno in poslovno življenje, nima težav z delom ob sobotah in nedeljah, kadar končuje projekte.

» Ne, ni mi težko delati sedem dni v tednu, če je treba. To je potrditev za moj trud,« je zvesta in odgovorna Lara Delić.

 Ste član Linkedina?  Všečkajte nas na Linkedinu TUKAJ.

Mojca Finc

Foto: Tadej Regent/Delo

 

Kdo nam zaupa